TOYL

Time of Your life (TOYL) maakt onderdeel uit van de landelijke campagne Maatschappelijke Diensttijd van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en ZonMw. De Maatschappelijke Diensttijd (MDT) is de ontdekkingsreis voor jongeren naar de beste versie van henzelf. Een kans voor jongeren om hun talenten te ontdekken, van betekenis te zijn, nieuwe mensen te ontmoeten en keuzes te maken voor de toekomst.

De persoonlijke ontwikkeling van de jongeren en hun vrijwillige inzet voor anderen maakt onze samenleving sterker. Time of Your Life biedt ook de mogelijkheid om mensen met verschillende achtergronden en leeftijden dichter bij elkaar te brengen, oftewel het stimuleren van sociale cohesie. Het is meedoen door anderen te laten meedoen.

Samenwerkingspartners binnen het project Time of Your Life

Disclaimer TOYL nieuw logo (002) 200122

De toekomst van een jongere begint met Time of Your Life

Vraagteken
Wat is een MDT?

Voorbeeld: 'Laila had geen dagbesteding maar wilde "iets met nagels". Via Time of Your Life doet zij ervaring op bij een nagelsalon en heeft zij in een verzorgingshuis bij ouderen de nagels gelakt. Haar droom is nu om zelf nagelstyliste te worden'

ballon
Hoe werkt het?

De jongere wordt vanuit het project Time of Your Life gekoppeld aan een MDT-coach en het hele traject wordt door hem/haar begeleid. De jongere volgt trainingen en gaat opzoek naar zijn/haar droom.

personen
Voor wie is het?

Alle kwetsbare jongeren

Ook voor jongeren in een (gesloten) instelling

Van 14 tot 27 jaar

Hoe aanmelden?

Ken jij een kwetsbare jongere die wel een duwtje in de rug kan gebruiken?
App naar of bel 06 46 88 67 01 of mail ons
Deelname is gratis!

Binnen Time of Your Life is vanaf de start van het traject aandacht voor de jongere. Waar droomt hij of zij van? Wat wil de jongere bereiken en wat zijn of haar talenten?
Het aanbod van Time of Your Life is heel laagdrempelig en persoonlijk. De jongere staat altijd centraal waarbij we heel nauw aansluiten bij hun (onuitgesproken) wensen en doelen. De jongeren krijgen de kans om middels erkende gedragstrainingen hun sociale, cognitieve- en werknemersvaardigheden te vergroten en daardoor hun mogelijkheden te vergroten op het behalen van een diploma en/of een betaalde baan. Hierbij laten wij ons adviseren door andere jongeren vanuit jongerenpanels.

Na of gedurende het trainingsonderdeel worden de jongere met de organisaties of projecten van hun voorkeur gematched waar ze in de praktijk de geleerde vaardigheden kunnen toepassen onder de begeleiding van één van de coaches. Het praktijkgedeelte is tevens laagdrempelig en volledig op maat, waarbij de jongere voor gemiddeld 80 uur aan de slag gaat.

Het traject wordt afgesloten door de jongeren samen met alle betrokkenen in het zonnetje te zetten en te bedanken voor zijn of haar inzet. De jongere ontvangt na afloop van het traject een certificaat en een tegoedbon. Met het tegoedbon kan de jongere gedurende een jaar na afloop van het traject een bijeenkomst inplannen met zijn/haar MDT-coach.

De groep ‘kwetsbare jongeren’ heeft een variatie aan kenmerken. Gedeelde noemer is dat deze jongeren allemaal grote moeite hebben om te participeren in de samenleving. Door het MDT-traject krijgen zij een steuntje in de rug om weer deel te nemen aan de samenleving. Zij ervaren dat zij waarde kunnen toevoegen, dat zij er toe doen. Daarnaast krijgen zij nieuwe vaardigheden en ervaring die zij op hun cv kunnen zetten.

Download flyer voor professionals

Download flyer voor jongeren

Download fotoboek

Fotoboek TOYL

Contactformulier TOYL

Voer a.u.b. uw naam in
Voer alstublieft een geldig telefoonnummer in.
Vul alstublieft een bericht in.
Je moet de voorwaarden accepteren.