"De stilte van de natuur heeft veel geluiden"

Wat is precies wandelcoaching?

Wanneer je een wandelcoaching met mij hebt, dan wandelen we in de natuur. We praten over onderwerpen waar jij over wilt praten, waarover jij wilt sparren of waar je mee zit. De natuur geeft je alle vrijheid om te praten, te denken en te ontspannen. Door te wandelen kom je in beweging, zowel qua gedachten als lichamelijk. Bewegen is bewezen stressverlagend. Dit komt doordat het stresshormonoon cortisol door beweging verlaagt. En doordat de endorfine (het gelukmaakhormoon) wordt verhoogd.

De stilte van de natuur heeft veel geluiden

Dat klopt. Het is niet erg als je even niet praat; geef je gedachten de vrije ruimte, zoals de natuur jou ook de ruimte geeft. We wandelen naast elkaar waardoor het aankijken niet noodzakelijk is. Heel anders dan wanneer je in een coachruimte tegenover elkaar zit. Meer ontspannen en open waardoor wandelcoaching heel laagdrempelig en prettig is.

Wandelcoaching bos uitzichten Evelien Wieringa

Natuur en metaforen

De natuur biedt ook mooie inzichten in je dagelijkse leven. Er worden voldoende metaforen geboden om over na te denken en te bespreken.
Een omgewaaide boom biedt op een andere manier weer leven aan de natuur. Geen pad in de natuur is recht of effen. Iedere bocht biedt weer nieuwe uitzichten en inzichten. Een afgebroken tak op de weg is geen onoverkomelijkheid. Bekijk samen hoe je er overheen of omheen kunt stappen.
Een koe in de wei kent geen stress. Zij eet haar gras en gaat op haar tijd liggen om het in alle rust te kunnen verteren.

Wandelcoaching Diffelen Evelien Wieringa

Meer informatie of afspraak maken

Als je graag met mij wilt sparren, een probleem wilt bespreken of wanneer je voor een belangrijke beslissing staat en even je gedachten wilt ordenen, maak dan een afspraak met mij. Een wandeling kan een uur (of langer) duren langs een mooie route rondom Hardenberg, bijvoorbeeld Oldemeijer of Diffelen. We nemen de tijd, waarbij niks moet. Jij bepaalt het tempo.

De stilte van de natuur heeft veel geluiden: citaat van Adriaan Roland Holst, Nederlands schrijver 1888-1976